CINTA ITU MENYAKITKAN???

2 07 2008

Setiap orang mempunyai makna cinta yang tersendiri. Ada yang brkata, cinta itu menyakitkan dan jangan kau hampirinya. Tetapi, ada juga yang brkata, cinta itu mengasyikkan sehingga kau akan terbawa-bawa dengan ombak asmaranya. Dan ada juga yang brkata, cinta itu indah dan tiada ungkapan yang dapat menyatakan maksud cinta yang sebenar.

Bagi yang mengatakan bahwa cinta itu menyakitkan, ia memang benar. Walau sepadan mana pun sepasang kekasih itu, akan ada juga masalah yang timbul. jika boleh diibaratkan, langit tak semestinya sentiasa cerah. Dalam hal ini, kita memang tidak boleh lari dari masalah. Bahkan, kita sendiri yang perlu menghadapinya dan juga menyelesaikan masalah tersebut.

Kesakitan cinta ini makin terasa ngilunya apabila sebuah pasangan itu hancur musnah. Apa yang dijanjikan selama ini, menjadi dusta belaka. Ketika baru saja bahagia, semuanya menjadi tak ada. Semuanya dipersalahkan. Itu tak betul, ini tak betul. Terasa diri ini dihimpit oleh sebuah keretapi dan tiada siapa yang ingin menolong.

Jadi, sekiranya anda ingin bercinta dengan seseorang, ingatlah. Cinta ini tak semuanya indah. Dan anda perlu bersedia untuk menghadapi berbagai kemungkinan yang ada. Yang pasti, dalam percintaan akan ada pasang surutnya suatu hubungan. Cuma kita tidak tahu, bila ia akan terjadi. Mungkin hari ini, esok, lusa dan dimasa yang akan datang.

Iklan

Aksi

Information

3 responses

2 07 2008
nn

memang cinta itu sulit di nalar (kadang):d

2 07 2008
nn

😦

27 03 2009
riendhy

kayana selama bercinta gak ada seneng”na…
sakitttttttttttttttttt muluuuuuuuuuuuuuuuu

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout /  Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout /  Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout /  Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout /  Ubah )

w

Connecting to %s
%d blogger menyukai ini: